Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Будь-які спроби переслідування журналістів чи тиску на них є неприпустимими в правовій демократичній державі»

  • 13.08.2022, 10:02
  • 627

Заява колективу телеканалу «Еспресо» щодо прослуховування журналіста Віталія Портникова

Віталій Портніков
Віталій Портніков

Колектив телеканалу «Еспресо» глибоко стурбований фактом виявлення технічного засобу для прослуховування в житлі нашого колеги, відомого українського журналіста та публіциста Віталія Портникова.

Про це йдеться в заяві телеканалу.

«Ми звертаємось до уповноважених правоохоронних органів з вимогою швидко і неупереджено встановити, хто і з якою метаю збирає в незаконний спосіб інформацію про Віталія Портникова, та вжити належних заходів реагування.

Ми звертаємо увагу, що ідеться не тільки про незаконне прослуховування, але і про свободу журналістської діяльності та безпеку незалежного професійного журналіста.

Ми також звертаємось до наших колег-журналістів — представників інших засобів масової інформації пильно стежити за даною справою.

Будь-які спроби переслідування журналістів чи тиску на них є неприпустимими в правовій демократичній державі, особливо під час війни", — йдеться в заяві.

«Тенденції переслідування журналістів, незаконного втручання в їх приватне та професійне життя, так само як і припинення мовлення незалежних медіа, є прерогативою авторитарних режимів, з яким, зокрема, Україна сьогодні бореться як на полі бою, так і в інформаційному просторі, а тому не може наслідувати подібні практики. Ми просимо українську владу взяти під особистий контроль розслідування даної справи та гарантувати захист нашому колезі», — додають журналісти.

Схожі новини