Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Радбез ООН має ввести миротворців на Запорізьку АЕС, бо може статися катастрофа, вдесятеро більша за Чорнобильську»

  • 09.08.2022, 09:04
  • 621

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав Раду Безпеки ООН негайно розмістити миротворців на території Запорізької АЕС

Фото: eurosolidarity.org
Фото: eurosolidarity.org

Порошенко наголосив, що потенційна катастрофа на ЗАЕС за своїми наслідками може бути вдесятеро більшою, ніж аварія на ЧАЕС, і відповідальність за це несе путін.

«Слід чітко розуміти, що це росія вторглася в Україну. Слід розуміти і те, що катастрофа на Запорізькій атомній електростанції була б вдесятеро потужнішою за катастрофу на Чорнобильській АЕС. Однозначно, від наслідків цього постраждала б і вся Європа, і весь світ», — зауважив Порошенко.

Він зазначив, що Запорізька атомна електростанція забезпечує 20% всього енергобалансу України і 50% атомної енергії.

«Хотів би також нагадати, що станом на цей момент український персонал станції перебуває там. А тому ми запропонували, щоб цей комплекс питань був негайно винесений на розгляд засідання Ради Безпеки ООН з тим, щоб розглянути спеціальне рішення про негайне розміщення миротворців ООН на Запорізькій атомній електростанції. Інакше наслідки відчує вся Європа, весь світ, адже може статися катастрофа», — застерігає п’ятий президент.

«Думаю, що весь світ має голосно про це говорити. Адже ця ситуація — це загроза глобальній безпеці. Якщо росія не погодиться на абсолютно незалежних від України міжнародних миротворців, які зможуть гарантувати безпеку світу — а саме для того і було створено Раду Безпеки ООН, — нам слід запровадити і нове ембарго, і нові санкції. росія розуміє лише мову сили. А отже весь світ має продемонструвати єдність, солідарність та силу», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини