Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Amnesty International заявила, що не виправдовує росію

  • 07.08.2022, 17:25
  • 945

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оголосила, що шкодує про завдані «страждання та гнів», через її заяву щодо українських військовослужбовців

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це передає агентство Reuters.

«Amnesty International шкодує про страждання та гнів, які викликав наш пресреліз про тактику бойових дій українських військових», — йдеться у заяві.

«Пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб. Це було єдиною метою публікації цього дослідження. Хоча ми повністю дотримуємося своїх висновків, ми шкодуємо про завданий біль», — додали в організації.

В електронному листі до Reuters Amnesty зазначила, що виявила українські збройні сили поряд із цивільними будинками у 19 містах та селах.

«Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни», — вказано у повідомленні.

«Ми маємо бути дуже чіткими: жодні задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення росії», — пояснили в організації.

Схожі новини