Передплата 2024 «Добра кухня»

російських солдатів, які відмовляються воювати, тримають у гаражах, - ЗМІ

  • 17.07.2022, 16:55
  • 830

Десятьох солдатів 11-ї окремої десантно-штурмової бригади армії РФ тримають в гаражі, годують один раз в день і погрожують посадити у СІЗО, бо вони відмовилися воювати проти України

російських солдатів, які відмовляються воювати, тримають у гаражах, - ЗМІ
російських солдатів, які відмовляються воювати, тримають у гаражах, - ЗМІ

У підрозділі було більше солдатів, які хотіли звільнитися зі служби, але після тиску командування більшість вирішили таки залишитися на фронті.

Такою інформацією поділився єфрейтор Ілля Камінський у розмові з журналістами видання «Настоящее время». Він служить в 11-й ДШБ і все ще прагне повернутися назад в Росію.

У підрозділі було 78 осіб, які відмовлялися воювати. Однак через тиск командування близько 50 з них вирішили залишитися на фронті.

«Кажуть, що поїдемо в СІЗО десь там під Луганськом. Це якийсь центр на базі СІЗО № 1. Приїжджали люди з військово-слідчого відділу по Херсонській та Дніпропетровській області, змушували писати пояснювальні, що ми готові виконувати завдання. Рапорти наші рвали, не приймали, ми писали багато… За себе буду говорити, я писав майже 20 рапортів. Жоден не був розглянутий», — заявив Камінський.

Видання отримало аудіозапис розмови підполковника Агафонова з солдатами, які не хочуть воювати. Командир пропонував окупантам спрощені варіанти служби — охороняти командний пункт або артилерійські розрахунки.

Усіх, хто в 11-й ДШБ відмовився воювати, розділили на групи. Одну з них у складі 8 осіб відвезли в невідомому напрямку. Агафонов говорив, що солдати знаходяться в комендатурі Луганська. Там окупантів «обробили», і вони вирішили залишитися на фронті в Україні.

Фото із мережі

Схожі новини