Передплата 2024 ВЗ

Трускавчанка - чемпіонка Європи з боротьби!

Гарна звістка надійшла із столиці Італії, де упродовж п’яти днів, з 28 червня по 3 липня, тривав чемпіонат Європи зі спортивної боротьби серед юніорів – атлетів до 20 років

До складу тих, хто здобув право представляти Україну на престижних змаганнях у Римі, увійшли й 5 вихованців Львівського коледжу спорту. Одна з них, як інформує пресслужба Трускавецької міськради, жителька міста-курорту Олександра Хоменець, стала чемпіонкою Європи.

Саме в Трускавці майбутня чемпіонка під керівництвом свого першого тренера Петра Біласа упродовж п’яти років вивчала «ази» спортивної боротьби. Тут почала перемагати, привернула до себе увагу бійцівським характером. Наступні наставники Олександри, тренер-викладач Львівського коледжу спорту Орест Скобельський та тренер Львівської СДЮШОР «Спартаківець» Андрій Бирка, відкрили перед своєю вихованкою чергові «двері» у школі боротьби — туди, де далеко не кожний, увійшовши, знаходить своє «я». У коледжі спорту цінують талант. Але на першому місці у цій «кузні» чемпіонів — вироблення у підопічних таких звичок, як працьовитість та відповідальність. Тутешні тренери-педагоги добре знають, що й як слід зробити, аби їхні учні, «вийшовши» на високий рівень психологічної стійкості, не піддавались на тиск та залякування суперниць. Юній трускавчанці і через це вдалося перейти. Вона успішно склала черговий іспит.

Здобута в Римі чемпіонська нагорода — четверта в її колекції спортивних трофеїв. Уперше у повний голос ім’я Олександри пролунало, коли стала чемпіонкою у складі збірної України, яка у загальнокомандному заліку стала першою на юніорському чемпіонаті Європи у Дортмунді. Наступна сходинка — «бронза» чемпіонату світу серед дорослих в Осло. Чемпіонат Європи в Будапешті для неї завершився на другій сходинці п’єдесталу пошани. Часу ця дівчинка не марнує.

Схожі новини