Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати Львова заборонили московський патріархат

Сьогодні на засіданні сесії Львівської міської ради заборонили діяльність московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала"

Депутати Львова заборонили московський патріархат
Депутати Львова заборонили московський патріархат

Про це заявив депутат Львівської міської ради та адвокат Юрій Ломага.

«Мною була підготована ухвала про заборону діяльності Української православної Церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви „Група Догнала“ на території Львівської міської територіальної громади і я дякую колегам-депутатам, які підтримали цю ініціативу», — написав він у фейсбуці.

Ломага зазначив, що діяльність цих структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. Відповідне рішення ухвалили, враховуючи факти, які відбулись на території Львівської міської територіальної громади.

«Йдеться про свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України УПЦ мп та Української правовірної греко-католицької Церкви „Група Догнала“, яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу, ми ухвалили відповідне рішення. російській агентурі не місце у Львові. Московський патріархат і „Група Догнала“ несуть загрозу національній безпеці України», — додав депутат.

Результати голосування опублікував депутат «Європейської Солідарності» Володимир Гой. «За» проголосували 54 депутати.

Коментар для «ВЗ»

Андрій Садовий, міський голова Львова

Це політичне рішення. Його одностайно підтримали всі депутати міської ради. Це рішення ми скеровуємо президенту, голові Верховної Ради, уряду, бо виключно державні органи влади регламентують діяльність релігійних організацій.

Це є позиція, яку ми публічно озвучили, а далі державні органи мають брати це в роботу.

На питання «ВЗ», що буде з майном та землею цих релігійних установ, відповів: спершу потрібно отримати дозвіл парламенту, а тоді братися за ці питання.

Фото: Ломага/фейсбук

Схожі новини