Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі не виключають розміщення протиракетного захисту над заходом України

  • 18.06.2022, 10:30
  • 734

Польща може ввести протиракетний захист над заходом України, якщо росія не перестане атакувати кордон ракетами великої дальності

У Польщі не виключають розміщення протиракетного захисту над заходом України
У Польщі не виключають розміщення протиракетного захисту над заходом України

За словами екскерівника Бюро національної безпеки Польщі Станіслава Козея, росія вже програла війну на політичному та стратегічному рівні, але сценарій нападу все ще можливий як для України, так і для країн Балтії, Польщі та всього Заходу. Якщо путін побачить, що його доктрина ескалації ефективна, за кілька років може просунутися далі, наприклад, до Сувальського коридору.

Козей зазначає, що рф вийде з війни в Україні ослабленою.

«Її стратегічні можливості зменшаться, позиції на міжнародній арені значно погіршаться, а рівень життя росіян значно впаде. У цьому сенсі можна сказати, що росія програє цю війну», — цитує видання Onet екскерівника БНБО.

Станіслав Козей припустив можливість протиракетного захисту над заходом України, зважаючи на близькість ракетних ударів до польського кордону.

«Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це росії. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми введемо протиракетний захист над заходом України», — сказав колишній керівник БНБО Польщі.

Довідка

Сувальський коридор — це геополітичний термін, присутній в термінології НАТО, що означає територію навколо Сувалок, що з’єднує балтійські країни з Польщею та рештою країн НАТО. Він водночас відокремлює від західних країн прикордонну Калінінградську область рф та білорусь.

Фото: defence-point.com


Джерело: Onet

Схожі новини