Передплата 2024 «Добра кухня»

«Загроза ракетних ударів по цивільній інфраструктурі з Білорусі висока»: Олександр Мотузяник

З території Білорусі зберігається висока загроза ракетних ударів по критичних об’єктах цивільної інфраструктури в Україні

Йдеться про переміщення дивізіону ОТРК «Искандер-М» з району Осиповичів, що у Могилевській області, до прикордонних районів Брестської області Білорусі.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Каже, техніка ЗСУ відбиває атаки окупантів, зокрема збиває крилаті ракети. Лише за минулу добу підпозділи протиповітряної оборони збили ворожий вертоліт Ка-52, крилату ракету та безпілотник типу «Орлан-10».

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, на військових полігонах „Погоново“ та „Богучар“ (Воронезька область росії) проводиться підготовка до півтори тисячі резервістів для мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів, — каже пан Олександр. — Не виключено, що після завершення цієї тритижневої підготовки особовий склад може бути залучений до ведення бойових дій в Україні».

Про крадіжку гуманітарної допомоги у Маріуполі

«У Маріуполі через зруйновані об’єкти інфраструктури є критичні проблеми з електроенергією та водопостачанням, — каже він. — Частина продуктів харчування, які завозяться гуманітарним вантажем, опиняється на полицях місцевих продуктових магазинів…».

Про укріплення позицій окупантів у Херсонській області

Олександр Мотузяник каже, що рашисти запустили в роботу цементні заводи на Херсонщині, які вони украли в місцевих підприємців. Так укріплюють свої позиції.

«Це свідчить про те, що вони намагатимуться утримати захоплені території, — припускає речник міністерства оборони, — Щойно до нас прийде важлива і необхідна зброя, ніякі укріплення росіянам не допоможуть».

Рашисти не випускають українців з Херсонщини. Раніше люди могли евакуюватися через Миколаївщину.

Схожі новини