Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС не всі підтримують надання Україні статусу кандидата на членство, - Кулеба

  • 19.05.2022, 09:30
  • 617

В Євросоюзі немає суперечок, коли йдеться про зброю та санкції, але вони є, коли йдеться про статус кандидата на членство України в ЄС

У ЄС не всі підтримують надання Україні статусу кандидата на членство, - Кулеба
У ЄС не всі підтримують надання Україні статусу кандидата на членство, - Кулеба

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Ми не бачимо суперечностей між словом і ділом в ЄС, коли йдеться про зброю та санкції, але ми бачимо, коли йдеться про статус кандидата на членство в Європейському Союзі. Ми вже три місяці чуємо, що Україна належить Європі, й про те, як мужньо ми захищаємо європейські цінності. Але політичного визнання цього немає! Тому ми запитуємо себе, наскільки щирі ці прекрасні слова», — наголосив Кулеба в інтерв'ю нідерландському виданню NRC.

Він зазначив, що добра новина в тому, що Нідерланди не відіграють основної ролі у блокуванні цього рішення, і що жодна європейська країна не може собі дозволити відігравати таку роль.

«Скептики справді є. Але Європа змінилася, і країни ЄС не мають жодного раціонального аргументу, який виправдовував би відмову в статусі кандидата для України. Цей статус означатиме лише визнання, що країна має чітко визначене місце в європейському інтеграційному проєкті», — пояснив міністр.

Міністр наголосив, що «це політичний сигнал, який ще не означає автоматичного членства». На його думку, тому ті, хто кажуть, що Україна «не готова до ЄС» і не роблять цього кроку — маніпулюють громадською думкою.

«Ми не говоримо, що ми хочемо увійти до ЄС завтра. Надавши нам статус кандидата, ви допоможете нам подолати наявні проблеми, зокрема — корупцію, і розвинути нашу країну у такий спосіб, щоб ми всі стали сильнішими», — пояснив глава МЗС.

Читайте також: Президент Туреччини обіцяє блокувати членство Швеції і Фінляндії у НАТО

Фото із мережі

Схожі новини