Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп, - розвідка

  • 14.05.2022, 13:15
  • 636

У росії й надалі триває прихована мобілізація: у Бєлгородській та Ростовській областях з призовників та мобілізаційних ресурсів формують нові підрозділи окупаційних військ для війни в Україні

росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп, - розвідка
росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп, - розвідка

Однак, як стверджують в українській розвідці, застосування таких військ неефективне.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

«Через військкомати у росії викликають військовозобов’язаних, вони підписують контракти. Тоді з них формують нові підрозділи та скеровують їх на територію України.

Чи ефективне застосування таких військ — це видно під час бойових дій. У багатьох випадках це не є ефективно, але ми реально розуміємо, що на сьогодні ресурси найбільш боєздатних батальйонно-тактичних груп російська федерація вичерпала. Хоча в неї ще достатньо резервів для того, щоб вводити на територію України", — наголосив представник воєнної розвідки України.

Він наголосив, що окупанти пригнічені та перебувають у депресивному морально-психологічному стані.

«Найбільш пригнічений моральний стан — у військовослужбовців 1 та 2 армійських корпусів з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Адже саме там відбувається примусова мобілізація і призов до лав російських окупаційних військ. Непідготовлений особовий склад, який не має бойового досвіду, спрямовують зараз на найбільш важливі напрямки. Крім того, ті резервісти, які потрапляють на територію України з рф, особливо з її центральних регіонів, східних регіонів, вони просто їхали й думали, що їдуть заробляти гроші, а тут їх зустрічає потужний опір З С України, сил оборони, територіальної оборони та всього населення України», — розповів представник воєнної розвідки України.

Читайте також: Колишні офіціантки та охоронці: псевдокерівництво Херсона втікає у Крим

Фото з мережі

Схожі новини