Передплата 2024 «Добра кухня»

Звільнені області України допомагають розміновувати спеціалісти зі всього світу

Кількість заборонених боєприпасів – близько 10% від усіх виявлених вибухонебезпечних предметів

Звільнені області України допомагають розміновувати спеціалісти зі всього світу
Звільнені області України допомагають розміновувати спеціалісти зі всього світу

Звільнені від окупантів регіони України допомагають розміновувати спеціалісти зі всього світу. В Україні працюють піротехніки із США, Канади, Великої Британії, Данії, Норвегії… Щодня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучають від 2 до 5 тисяч вибухонебезпечних предметів, які залишили орки.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС України Олег Бондар.

«Сили піротехніків ДСНС буде збільшено на 400 осіб. Перша група з 60 спеціалістів розпочала підготовку і вже через декілька тижнів вони приступлять до розмінування території нашої держави, — сказав Олег Бондар. — Одним з найбільших негативних наслідків вторгнення росії — „забруднення“ території вибухонебезпечними предметами, у тому числі такими, що заборонені міжнародними конвенціями. Ворог застосовує дистанційні системи мінування, касетні елементи. Міни знаходили по всій території України, де перебували окупанти. Загальна кількість заборонених боєприпасів — близько 10% від усіх виявлених вибухонебезпечних предметів…».

За його словами, таке розмінування може тривати від 5 до 10 років. Відразу після звільнення міст і сіл від окупанта, піротехнічні підрозділи ДСНС починають досліджувати територію сільськогосподарських господарств, приватних будівель та інших споруд.

«Окупанти мінували все — дитячі іграшки, предмети побуту, предмети побутової техніки. Всі зусилля агресора були скеровані на травмування та загибель цивільного населення», — підсумував Олег Бондар.

Читайте також: Не встигли сапери розмінувати поле, як фермери посіяли городину

Фото ДСНС

Схожі новини