Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Для України є цілком зрозумілим, що лише членство в НАТО є дієвою гарантією безпеки"

  • 09.05.2022, 17:49
  • 729

Там, де НАТО – там мир і процвітання. А там, де росія – там війна і розруха

Петро Порошенко у зверненні з нагоди Дня Європи заявив, що депутінізація росії та всієї світової політики це шлях до миру і перемоги над агресором. Порошенко наголосив — Україна, яка на передовій захищає європейські цінності, якомога швидше має стати членом Європейського Союзу і НАТО.

«Символічно, що цьогорічний День Європи Євросоюз присвячує саме нашій державі як символу боротьби за європейські цінності. Дуже важливо, що друг України, з яким ми дуже плідно працювали під час моєї каденції, Президент США Джо Байден саме сьогодні о 21:45 за Києвом підписує «закон про ленд-ліз», — зазначив п’ятий президент.

Порошенко наголосив, що депутінізація росії передбачає більше дієвої міжнародної солідарності та підтримки України, консолідація антипутінської коаліції.

«Більш руйнівні санкції проти росії! Кожен день — нові санкції. Вперше Є С починає наступ на енергетичні позиції росії в Європі, зокрема у питанні нафтозалежності. Нафта і газ в руках кремля це зброя, і нарешті це всі зрозуміли. Головне, щоб шостий санкційний пакет Євросоюзу було якнайшвидше запущено», — наголошує Порошенко.

Ще один крок — надання Україні нових оборонних та наступальних озброєнь. «Дуже дякую американським друзям за ухвалене рішення про ленд-ліз! Ми ініціювали його ще у 2014 році; переконували міжнародних партнерів. Закликаю лідерів усіх демократичних країн світу наслідувати приклад Сполучених Штатів і ухвалити відповідні рішення у своїх парламентах», — говорить Порошенко.

«Вітаю результати міжнародної донорської конференції, яка відбулася 5 травня у Варшаві. Створення Трастового Фонду солідарності з Україною відкриває шлях до „Плану Маршалла 2.0“. Це початок втілення ідеї, над якою ми давно працювали в рамках політичної родини Європейської народної партії, і вперше схвалили її, за нашою ініціативою, у резолюції Конгресу в березні 2017 року», — нагадав Порошенко.

П’ятий Президент також закликав союзників прискорити членство України в ЄС і НАТО: «Надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС до кінця 2022 року, а також Плану дій щодо членства в НАТО якнайшвидше. Для України є цілком зрозумілим, що лише членство в НАТО є єдиною дієвою гарантією нашої безпеки. Адже там, де НАТО — там мир і процвітання. А там, де росія — там війна і розруха». Порошенко наголосив, що шлях до членства в ЄС і НАТО передбачає об’єднання зусиль української влади, і української опозиції, і громадянського суспільства.

«Будемо працювати над отримання статусу кандидата і нашою політичною силою - „Європейською Солідарністю“, в тому числі і в рамках політичної родини Європейської народної партії. Планую особисто обговорити питання надання Україні статусу кандидата на Конгресі та Саміті Європейської народної партії у Роттердамі 31 травня 1 червня», — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: «Включіть в Акт про Ленд-ліз також і системи протиповітряної оборони«

Схожі новини