Передплата 2024 ВЗ

На крейсері "москва" сталась пожежа через ураження українськими ракетами "Нептун"

  • 14.04.2022, 08:35
  • 848

Українські військові завдали удару ракетами "Нептун" по флагману Чорноморського флоту рф крейсер "москва"

На крейсері "москва" сталась пожежа через ураження українськими ракетами "Нептун"
На крейсері "москва" сталась пожежа через ураження українськими ракетами "Нептун"

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Кажуть, сьогодні два орки матроси курили в недозволеному місці на флагмані чорноморського флоту росії — ракетному крейсері „москва“. Тут трах-бах тарарах, щось вибухнуло. І крейсер „мацква“ мало не пішов на дно. У найближчий рік буде небоєздатний. До чого тут давньоримський Бог Морей Нептун? А ні до чого!:))» — написав він у телеграмі.

Згодом інформацію про влучання української ракети у ракетний крейсер «москва» підтвердив Масксим Марченко очільник Одеської ОВА.

Зазначимо, що саме з ракетного крейсера «москва» окупанти обстрілювали український острів Зміїний, який обороняли 13 героїв-прикордонників. Відомий на весь світ вислів «Русский корабль, иди на…» стосувався саме флагмана Чорноморського флоту рф.

У виданні «РИА Новости» написали, що Міноборони рф повідомили про пожежу на крейсері, однак причин не знають.

«Внаслідок пожежі на ракетному крейсері „москва“ здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйовано, причини пожежі встановлюються», — йдеться в повідомленні.

Пізніше російські медіа з посиланням на міністерство оборони країни заявили, що екіпаж флагмана російського Чорноморського флоту, ракетного крейсера «москва», евакуювали після детонації боєзапасу внаслідок пожежі.

У відомстві заявили, що корабель отримав серйозні ушкодження внаслідок пожежі, причини якої «встановлюються». Про кількість постраждалих і загиблих російське Міноборони не повідомляє.

Читайте також: Українські військові збили 2 ворожі літаки над Харківщиною

Фото з мережі

Схожі новини