Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Слузі" Кузьміних підписали підозру в отриманні хабаря

  • 31.01.2022, 18:30
  • 776

Генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру нардепу із фракції "Слуга народу" Сергію Кузьміних, якого НАБУ затримало в отриманні хабаря у розмірі 558 тис. грн

"Слузі" Кузьміних підписали підозру в отриманні хабаря
"Слузі" Кузьміних підписали підозру в отриманні хабаря

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Минулої п’ятниці детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був викритий народний депутат України 9 скликання. Депутат підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. Мова про правопорушення в сфері медицини. Медицини, на яку сьогодні держава виділяє колосальні кошти і небезпідставно, звісно. Образливо. Нічого і додати», — написала Венедіктова.

Генпрокурорка висловила впевненість у тому, що президент України, парламентарі, члени КМУ вкладали зовсім інший зміст у процеси, пов’язані із розвитком і підтримкою охорони здоров'я — «зовсім не той, із яким стикнулися в цьому випадку детективи і прокурори».

«Якщо для когось із правоохоронців відзвітувати про розкритий злочин — це елемент змагального виду спорту, то для мене — ні. Я з болем вимушена констатувати ці факти і сподіватися, що їх буде менше. Особливо, коли ми говоримо про людину, брат якої здійснював подвиги в ім’я нашої держави і її громадян. Але кримінальна юстиція влаштована так, що попередні заслуги не конвертуються в імунітет від прокурорів. Мені щиро шкода, що ця людина оступилася. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд», — підсумувала Венедіктова.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що нардепа «Слуги народу» Сергія Кузьміних затримали при отриманні хабаря.

Читайте також: Генпрокурорка Венедіктова взяла щорічну відпустку на один день

Фото з мережі

Схожі новини