Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині проти відключення Росії від SWIFT

  • 16.01.2022, 19:45
  • 845

Корпоративний юрист Фрідріх Мерц, який найімовірніше стане новим лідером Християнсько-демократичного союзу, проти потенційного відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT

У Німеччині проти відключення Росії від SWIFT
У Німеччині проти відключення Росії від SWIFT

Про це він заявив dpa.

«Якщо використати SWIFT, це може стати „атомною бомбою“… Це вдарить по Росії, але серйозно зашкодить і нам», — сказав Фрідріх Мерц.

За його словами, відключення Росії від SWIFT вдарить не тільки по торгівлі Росії з європейськими країнами, а й глобальній торгівлі, і такий крок «фактично зламав би хребет міжнародної платіжної системи».

Фрідріх Мерц сказав, що в умовах російських погроз прагнення України купувати зброю у країн Заходу для самооборони є абсолютно легітимним.

«Розгортання (російських військ) на східному кордоні України створює велику загрозу для неї, тож я дуже добре можу зрозуміти це бажання», — зауважив він.

Він також критично висловився про російський газопровід «Північний потік-2».

«У світі навряд чи є більш політичний проєкт в енергетиці, ніж цей газопровід. Тож, пане канцлер, припиняйте повторювати цю історію», — сказав Фрідріх Мерц, маючи на увазі позицію Олафа Шольца щодо ПП2.

Він зазначив, що питання про запуск газопроводу є юридичним, і його треба вирішувати через відповідні установи ЄС. За його словами, оскільки проєкт вже завершений, було правильно таки запустити його, але тільки якщо Росія виконуватиме свої зобов’язання щодо постачання газу перед Україною та Польщею. Мерц наголосив, що шантажу цих країн Кремлем не можна допустити.

Читайте також: Росія заперечує причетність до кібератак в Україні

Фото ЗМІ

Схожі новини