Передплата 2024 «Добрий господар»

19 грудня стартувала ЄПідтримка: як отримати 1000 гривень (відео)

  • 19.12.2021, 12:15
  • 690

Прийом заявок від повністю вакцинованих громадян на отримання тисячі гривень триватиме до 29 грудня включно

Як зрозуміло із роз'яснення Мінцифри, аби подати заявку на виплату потрібно оформити спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів. Опісля авторизуватися й оновити застосунок «Дія» до останньої версії.

«Переконайтеся, що в застосунку у вас є „зелений“ COVID-сертифікат. Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку, Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки протягом 10 днів», — йдеться у матеріалі.

«Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють. Розплачуватися можна буде онлайн і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію бізнесу під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрям її бізнесу. Під час оплати карткою єПідтримка він має збігтися з одним із кодів, вказаних у постанові. Витратити гроші ті на категорії товарів та послуг, яких немає в переліку, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо», — наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: «Тисячу від Зеленського» можна буде витратити на соціальну сферу: є одна умова