Передплата 2024 ВЗ

У США школи посилюють охорону і скасовують уроки через TikTok

  • 18.12.2021, 09:35
  • 934

Таке відбувається через ролики про підготовку "масшутінгів" в TikTok

Низка шкіл у США оголосила про скасування занять або посилення заходів безпеки через хвилю дописів у соцмережах, передусім TikTok, про нібито організацію стрілянини в навчальних закладах 17 грудня. Але правоохоронці вважають, що насправді загрози немає.

Про це повідомляє Axios.

Джерела повідомлень про організацію масшутінгів у школах невідомі, але ролики про це почали швидко поширюватися передусім у TikTok. Зокрема про скасування занять оголосили школи в штатах Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Каліфорнія, Мічиган, Мериленд, Вірджинія, Міннесона і столиці Вашингтона.

Для більшості закладів освіти 17 грудня — останній день навчання перед різдвяними канікулами, зауважує Axios. Перед ними учні, як правило, складають останні іспити й організовують передріздвяні заходи. Але в частині шкіл їх скасовують.

У деяких штатах, однак, вважають, що йдеться просто про флешмоб, організований дітьми, щоб не іти до школи. Зокрема поліція в Сіетлі (штат Вашингтон) розпочала розслідування погроз щодо двох шкіл, через що ті закрилися за кілька днів до 17 грудня. Про це ж заявила організація Sandy Hook Promise, яка закликала не використовувати тему масшутінгу для «жартів і пранків».

Федеральне бюро розслідувань стверджує, що «серйозно ставиться до всіх потенційних загроз» і «регулярно взаємодіє з іншими правоохоронними органами». У самому TikTok заявили, що співпрацюють із правоохоронцями у США, але поки не знайшли доказів, що нібито погрози про стрілянини в школах виникли саме в їхній соцмережі.

Читайте також: Після якої вакцини у США серед дітей зафіксовані випадки міокардиту

Схожі новини