Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Родину Гогілашвілі охороняє "Альфа", хоча законодавство не передбачає таку "опіку" секретарці Зеленського та заступнику МВС

  • 14.12.2021, 22:01
  • 861

Журналісти дізнались, що їх охороняють працівники "Альфи" СБУ

Журналісти-розслідувачі встановили, що родину звільненого заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі охороняють співробітники спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus Info.

У листопаді журналісти видання Bihus Info зафіксували, як до КВЦ «Парковий», коли там тривало засідання фракції «Слуга народу», приїхав броньований автомобіль Chevrolet Suburban. Номерні знаки на автівці перебувають на балансі Служби безпеки.

За версією журналістів, з автомобіля вийшов чоловік та неповнолітній хлопчик. Джерела журналістів у правоохоронних органах вказали, що чоловік з броньованого автомобіля є співробітником спецпідрозділу «Альфа» СБУ.

Згодом було видно, що хлопчик з КВЦ «Парковий» сідав уже в сіру автівку Mazda із жінкою. Номерні знаки належать Марії Левченко — дружині Гогілашвілі та секретарці президента Володимира Зеленського.

Журналісти надіслали запит до СБУ стосовно охорони родини Гогілашвілі-Левченко спецпідрозділом «Альфа». У відповідь пресслужба СБУ непрямо підтвердила, що родині Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

«У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною. Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі».

Джерело авторів розслідування в правоохоронних органах підтвердило, що родині Левченко й Гогілашвілі надана охорона спецслужби. Однак, ані Левченко, ані Гогілашвілі на звернення журналістів не відповіли.

Згідно з законодавством, заступнику міністра та помічниці президента не передбачено захист у вигляді охорони спецслужби.

Читайте також: Звільненням Гогілашвілі це не повинно закінчитись!

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі посварився із правоохоронцями на в'їзді в Донецьку область, бо вони зупинили його машину та попросили надати документи. Згодом журналісти дізнались, що Гогілашвілі має російський паспорт та податковий номер.

Скандального заступника міністра МВС Олександра Гогілашвілі звільнили.

Схожі новини