Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Завтра в Україні посилюють карантинні правила

  • 05.12.2021, 18:55
  • 780

З 6 грудня в Україні діятимуть посилені карантинні правила, які переважно торкнуться невакцинованих громадян

З понеділка обмеження стають жорсткішими для невакцинованих — як у «жовтих», так і в «червоних» регіонах. При цьому, перебуваючи на вулиці, громадяни повинні мати при собі документи.

Люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти Covid або не мають негативного тесту чи сертифікату про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть:

  • брати участь у проведенні будь-яких масових заходів — культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших;
  • відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
  • користуватися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил: носіння маски та дотримання дистанції 1.5 метрів.

Термін дії «жовтого» сертифіката про перше щеплення з 6 грудня — 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів.

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власника закладу можуть оштрафувати на суму від 34 тис. до 170 тис. гривень.

У МОЗ зазначили, що працюють над поетапним впровадженням QR-коду і на всіх паперових документах, які використовуються в запропонованих карантинних обмеженнях.

Читайте також: Вчені:з'явилася версія появи «Омікрон"-штаму

Схожі новини