Передплата 2024 «Добрий господар»

ВООЗ поки не знає про рівень небезпеки варіанту Omicron: заява

  • 29.11.2021, 10:30
  • 457

Всесвітня організація охорони здоров'я наразі моніторить даних про новий варіант коронавірусу Omicron

Про це пише пресслужба ВООЗ.

ВООЗ за порадою Технічної консультативної групи ВООЗ з еволюції вірусів (TAG-VE) вже назвала варіант B.1.1.529 (Omicron) причиною занепокоєння. Проте це рішення базується на доказах про те, що Omicron має кілька мутацій, які можуть вплинути на його поведінку: наприклад, на те, наскільки легко він поширюється, або на перебіг захворювання.

Поки не зрозуміло, чи є Omicron більш заразним (наприклад, легше передається від людини до людини) у порівнянні з іншими варіантами, зокрема — з варіантом Delta.

Зростає кількість людей у районах Південної Африки, які постраждали від цього варіанту, але епідеміологічні дослідження тривають. Тому поки невідомо, чи це спричинив Omicron, чи є інші фактори. Попередні дані свідчать про зростання рівня госпіталізацій у Південній Африці, але це може бути пов’язано зі збільшенням загальної кількості людей, які інфікуються, а не через специфічне зараження Omicron.

Наразі немає інформації, яка б доводила чи спростовувала твердження, що симптоми, пов’язані з Omicron, відрізняються від симптомів інших варіантів коронавірусної інфекції. Для визначення рівня важкості варіанту Omicron науковцям необхідний час.

Читайте також: Як розпізнати новий штам коронавірусу

Схожі новини