Передплата 2024 «Добрий господар»

У Північній Кореї заборонили носити чорні плащі

  • 25.11.2021, 17:15
  • 897

Чинна влада вважає, що люди, які носять шкіряні тренчі, "нешанобливо наслідують" лідера країни. Тому плащі з них знімають навіть посеред вулиці

Кім Чен Ин. Фото Reuters
Кім Чен Ин. Фото Reuters

Про це повідомляє Radio Free Asia.

Влада Північної Кореї вважає, що люди не можуть носити чорні плащі, бо це є «неповажним наслідуванням модного вибору» Кім Чен Ина. Шкіряні тренчі у країні стали популярними у 2019 році після того, як лідер Північної Кореї розпочав їх носити.

Спочатку плащі імпортували в Північну Корею з Китаю, їх купували тільки багаті люди, адже вартість тренчів дуже висока. Однак незабаром в країні стали виробляти такий верхній одяг зі штучного матеріалу. Це дуже здешевило речі, тому плащі почали носити багато мешканців Північної Кореї.

У відповідь на це влада країни наказала поліції вилучати плащі у людей. Правоохоронці знімають одяг з громадян на вулицях. Його також конфісковують у продавців.

Ситуація ускладнилася після того, як шкіряний чорний плащ одягнув не тільки Кім Чен Ин. У січні цього року на військовому параді всі чиновники країни з'явилися в таокму верхньому одязі. Після цього тренчі стали носити ще більше мешканців країни.

У чорному шкіряному плащі з'явилася також і сестра Кім Чен Ина, яка може стати наступним правителем Північної Кореї. Через це тренч прирівняли до «символу влади» в країні. Тому поліція влаштувала репресії — тепер переслідування людей в чорних шкіряних плащах посилилися.

Громадяни Північної Кореї обурені забороною на тренчі. Вони стверджують, що купили плащі за свої гроші, тому ніхто не має права відбирати у них одяг. Однак поліція вважає, що люди не можуть носити тренчі, бо це нібито «виклик авторитету вищої гідності».

Шкіряні плащі в Північній Кореї коштують для простих мешканців дуже дорого. Тренч з натуральної шкіри можна купити за 34 долари (близько 900 гривень), а зі штучної — 16 доларів (трохи більше ніж 400 гривень). І це в той час, коли середня зарплата у 2021 році дорівнює вартості одного плаща з натуральної шкіри.

Читайте також: У Північній Кореї їстимуть… чорних лебедів

Схожі новини