Передплата 2024 ВЗ

Bloomberg: РФ розглядає варіант масштабної операції проти України

  • 22.11.2021, 15:15
  • 468

Даними, що свідчать про можливу наступальну операцію, поділилася розвідка США

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на інформацію від анонімних співрозмовників, обізнаних з питанням, пише «Європейська правда».

Дані передали кільком країнам-членам НАТО минулого тижня, щоб підкріпити висловлені побоювання щодо можливих намірів Путіна. У США вважають, що Путін може планувати вторгнення на початку 2022 року.

Можливий сценарій: наступ одночасно з окупованого Криму, через російський кордон та з території Білорусі силами близько 100 батальйонних тактичних груп, загальною чисельністю до 100 000 осіб, з розрахунком на захоплення значної території і подальшу тривалу окупацію.

Двоє зі співрозмовників сказали, що половина цих сил вже на позиціях і що вторгнення планують підтримувати авіацією.

Двоє джерел повідомляють, що Росія почала безпрецедентну для пострадянських часів мобілізацію резервістів, і їхня роль ймовірно полягатиме у тому, щоб утримувати територію, коли туди вже зайдуть основні сили. Втім, публічно Росія не оголошувала масштабний призов резервістів.

Один зі співрозмовників повідомив, що Штати передали союзникам інформацію, яка свідчить про нарощування дезінформаційних атак проти України та що Москва готує нових агентів для дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте також: У нас великий бардак. Чи то від надмірної демократичності, чи то від дурості

Схожі новини