Передплата 2024 «Добрий господар»

З наступного тижня у Львові школярі старших класів можуть сісти за парти

16-17 листопада у Львові можуть ухвалити рішення про відновлення очного навчання учнів старших класів, а також позашкілля та дозвілля

Таке рішення, 13 листопада, ухвалила Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій.

Ситуація із захворюванням на коронавірус у Львові залишається критичною, у лікарнях 863 нових хворих, за останню добу померло одинадцять осіб, які мали важкі форми пневмоній.

Як розповів «ВЗ» перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, до 16 листопада управління освіти Львівської міської ради має моніторити ситуацію щодо захворювання на коронавірус серед школярів. «У разі зменшення динаміки захворюваності, 16−17 листопада на комісії буде розглядатись питання щодо можливості відновлення очного навчання в школах, — каже чиновник. — Головна умова — стовідсоткова вакцинація вчителів та персоналу в навчальних закладах».

За словами Москаленка, друге рішення комісії НС — з середи, 17 листопада, центр «Джерело» відновлює надання послуг. Однак це можливе лише за наявності у працівників сертифікатів про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

«Із понеділка, 15 листопада, усі охочі зможуть записатися на щеплення вакциною Moderna, яка недавно прибула на Львівщину. Цією вакциною щепитимуть у тимчасових пунктах вакцинації в ТРЦ Forum Lviv, Victoria Gardens та ТЦ „MARK“, — наголосив Андрій Москаленко. — Також ця вакцина буде доступна у кожному стаціонарному пункті щеплення, зокрема у поліклініках, окремих лікарнях».

Читайте також: В Україні щеплено понад 12 мільйонів громадян

Схожі новини