Передплата 2024 «Добра кухня»

«То фігня»: мер про євроатлантичний курс України

  • 11.11.2021, 08:35
  • 465

Владислав Атрошенко, мер Чернігова, назвав курс України до вступу в НАТО "фігнею"

Про це йшлося під час засідання міської ради.

Під час засідання Чернігівської міської ради мер розмірковував над євроатлантичним курсом України.

«Сьогодні ми говоримо про НАТО, що нам треба туди вступити. Та „фігня“ то все. Це абсолютно неефективний клуб», — заявив Атрошенко.

«Кого захистило НАТО, коли на когось нападала Америка або Росія? Вони тільки бомбили Югославію у центрі Європи, встановлюючи демократію. А що, авіаударами демократія встановлюється? Інші точки… Де була позиція НАТО? Росія творить що хоче — забрала Крим, а також за її участі відбуваються бойові дії на Донбасі. Які дії НАТО були, ефективні?», — підсумував міський голова.

Пізніше Владислав Атрошенко прокоментував свої висловлювання.

«Мені зранку дали інформацію за кількістю загиблих хлопців на Донбасі. Це наші хлопці, з Чернігівщини. 186 життів. Поки наші хлопці гинуть від рук агресора, політики роками обговорюють вступ України до НАТО. Тому і реакція була відповідною», — наголосив він.

Також мер висловився про вступ України до ЄС.

«Про Є С я не казав, але скажу зараз. Моя позиція щодо цього — чітка: не слід спекулювати. Курс України до ЄС має бути незмінним. А для всіх політиків, які спекулюють на подібних питаннях, скажу: Росія — агресор, Крим та Донбас — це Україна. Нам треба не мантри про НАТО повторювати, а вимагати від наших партнерів з того ж НАТО, ООН, ОБСЄ реальних дій щодо допомоги у безпеці та встановленні миру на Донбасі», — заявив Атрошенко.

Читайте також: «Статус основного союзника США поза НАТО надавав би Україні можливість розмістити у себе американський військовий контингент»

Схожі новини