Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові одружилися Оксана Линів та Андрій Мурза

  • 09.11.2021, 10:55
  • 1 642

У Львові диригентка Оксана Линів вийшла заміж за скрипаля Андрія Мурзу

Таку інформацію оприлюднили у статті «Линів Оксана Ярославівна» у «Вікіпедії»: «6 листопада 2021 року вийшла заміж за скрипаля, музиканта Дюссельдорфського симфонічного оркестру Андрія Мурзу».

Подробиць весілля, яке відбулося 6 листопада, молодята не розголошують, але в соцмережах вони поділилися святковими фотографіями.

Оксана Линів — відома у світі диригентка. Перша жінка на посаді головного диригента опери та філармонійного оркестру в м. Грац. Засновниця та арт-директорка Міжнародного фестивалю ЛьвівМоцАрт, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України, почесна громадянка міста Броди, що на Львівщині, де народилася.

Андрій Мурза — художній керівник Одеського міжнародного конкурсу скрипалів, артист Дюссельдорфського симфонічного оркестру (Німеччина). Бере участь в роботі журі міжнародних конкурсів та проводить майстер-класи в містах України, Китаю і Німеччини. З 2019 року викладає в Одеській національній музичній академії імені Нежданової. Переможець міжнародних конкурсів, серед яких — конкурс скрипалів імені Жуліо Кардона в Португалії, Еужена Кока в Молдавії і «Мистецтво XXI століття» в Україні. Брав участь в міжнародних фестивалях в Хайдельберзі (Німеччина), Сантандері (Іспанія), «Два дні і дві ночі нової музики» і «Золоті скрипки Одеси» (Україна). Виступає з концертами в Швейцарії, Франції, Німеччини, України, Італії та Іспанії.

Читайте також: Мати Ілона Маска позувала у львівській вишиванці (відео)

Схожі новини