Передплата 2024 ВЗ

У центрі Кракова пам’ятник розмалювали в кольори українського прапора

  • 06.11.2021, 16:35
  • 532

Провокатори розмалювали пам'ятник Пілсудському в Польщі і втекли, залишивши записку, написану українською мовою

У центрі Кракова невідомі провокатори спаплюжили пам’ятник главі Другої Речі Посполитої Юзефу Пілсудському (Józef Piłsudski) та легіонерам. Вандали розмалювали пам'ятник жовтою та синьою фарбою, що нагадує перевернутий український прапор, та залишили записку українською мовою, написану з помилками. Зловмисників наразі розшукують поліцейські.

Пошкоджений монумент помітили зранку в суботу, 6 листопада, повідомляє Gazeta Krakowska. На місці перебувають відповідні служби, які розчищують пам’ятник, та поліцейські.

На постаменті пам’ятника Пілсудському вандали намалювали балончиком букву N, яка нагадує символ «Ідея нації», що використовують українські націоналісти. Водночас чотирьох легіонерів біля нього провокатори розмалювали жовтою та синьою фарбами, що асоціюється із перевернутим українським прапором. Поліцейські також виявили шматок картону із написом українською мовою «Польша не тільки для панів» (мову оригіналу збережено). Варто зазначити, що записка має помилку — провокатори допустили її у слові «Польща», написавши його через букву «Ш», як пишеться назва цієї країни російською мовою.

Читайте також: У Трускавці чекають на польських туристів

Схожі новини