Передплата 2024 «Добра кухня»

«Зеленський ставиться до виборів як до «битви при Сталінграді»

  • 28.10.2021, 19:21
  • 534

Влада застосовує неприхований адміністративний ресурс, а президент Зеленський замість того, щоб вирішувати кричущі проблеми, їздить ВІП-агітатором кандидатів на довиборах від партії «Слуга народу»

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Про це на брифінгу заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Через те, що провладна партія втрачає рейтинг, Зеленський ставиться до цих довиборів як до «битви при Сталінграді» — зазначає Геращенко.

«Їм треба довести, що щось від рейтингу залишилося. І тому на кожному окрузі відпрацьовується технологія, аби в неприродній, недемократичний спосіб довести, що вони тримаються «на плаву», — зауважує Ірина Геращенко.

Вона повідомила, що на Черкащині у 197 окрузі, де «Європейська Солідарність» висунула журналіста, в’язня Кремля Романа Сущенка, вже заїхала бригада «чорних політтехнологів.

«Вони відпрацьовували свої махінації на 87 окрузі, де ламали через коліно не тільки волю людей, а й влаштували шабаш на виборчих дільницях. Знущалися над членами ТВК, аби примусити переписати там протоколи. Ось ця компашка вже кілька днів працює в Золотоноші, Каневі для того, щоб створити необхідний владі результат», — говорить депутатка.

Геращенко також нагадала, що напередодні виборів несподівано центр округу на догоду владі перенесли з Канева у Золотоношу, оскільки тамтешній мер йде кандидатом від «Слуг».

Зеленський не тільки порушує виборче законодавство, але й Конституцію України — наголошує народна депутатка.

«Замість того, щоб займатися питаннями ковіду, де він все провалив, питаннями безпеки, де в нас серйозні проблеми, питаннями енергетики, де тарифи тільки зростають, — він працює ВІП агітатором слуг. Двічі за ці два місяці побував на Черкащині, саме в межах 197 округу. Пару днів тому він там відкривав басейн разом з мером Золотоноші, який формально перебуває у передвиборчій відпустці», — повідомила Геращенко.

«Я мала спілкування з представниками об’єднаних територіальних громад. Люди, коли дізналися, що приїде Зеленський, приїхали задати питання і чекали його біля Тарасової гори. Всіх відсікли. Я це пам’ятаю з Януковичем, коли він навіть у Верховну Раду, на фракцію „регіонів“ заходив у оточені восьми кіл охорони. Те саме зараз відбувається із Зеленським», — констатує Геращенко.

Правоохоронні органи ніяк не реагують на чисельні факти адміністративного ресурсу, підкупу виборців і створення сіток — наголошує Ірина Геращенко.

«І в нас, і в інших опозиційних кандидатів, які балотуються по 197 округу, є чисельні факти того, що створюється сітка. Людям — збіднілим, зубожілим, обіцяють по 400 гривень за те, щоб вони прийшли на виборчі дільниці. А якщо ти ще когось за руку приводиш, тобі додають премію 100 гривень. Так буде формуватися «перемога» так званого «Слуги», — говорить Геращенко.

Вона закликала громадські організації та міжнародні місії, які моніторять виборчий процес, фіксувати усі порушення закону.

«Ми хочемо звернутися до спостережних, моніторингових місій, до громадських організацій, які мають бездоганну репутацію. Приділіть увагу всім тим фактам кричущим, про які говорить „Європейська Солідарність“. Ми це проходили в часи Януковича, коли таким чином відточувалися майбутні фальсифікації, і цьому треба протистояти тільки разом», — наголошує Ірина Геращенко.

«Ми звертаємося до ЗМІ приділити максимальну увагу в неділю виборам для того, щоб фіксувати там всі порушення. Ми хочемо звернутися до свідомих українців, до громадян, які проживають у цих регіонах. Приходить час виправляти помилки. Вдягати маску, піти проголосувати за тих кандидатів, які будуть чесно представляти регіони», — говорить Геращенко.

«Ми хочемо запевнити, що наша команда буде дуже чітко фіксувати всі порушення в неділю. І якщо сьогодні у нас немає правоохоронних органів, то після закінчення епохи Зеленського вони з’являться. І за порушення закону, за фальсифікації, за підкуп, за тиск будете відповідати», — застерегла владу співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини