Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовики хочуть, що полонені українці платили за "утримання" у в'язниці, - член ТКГ

  • 24.10.2021, 16:30
  • 539

Терористи вимагають, щоб полонені українці оплачували окупаційній владі Донецька вугілля та їжуі

Про це член української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш написав у соцмережах.

«Тюремники ОРДЛО чинять беззаконня. З Донецька повідомляють: з незаконно утримуваних у місцях позбавлення волі заручників вимагають гроші „за проживання“: вугілля, дрова, їжу», — розповідає Гармаш на своїй сторінці.

За його словами, як пише «Прямий», російські найманці вимагають від родичів увʼязнених, аби ті перераховували гроші на банківські карти для їхнього утримання. Тим, хто відмовляється, створюють нестерпні умови перебування у вʼязниці, наприклад, годують лише тричі на тиждень.

Окрім того, Гармаш розповів, що у в’язницях ОРДЛО не надають допомогу хворим на коронавірус.

«Точніше „лікують“ стрептоцидом. В’язню 70 років — двостороннє запалення легенів — жодного реального лікування. Це просто повільне умисне вбивство», — резюмував Гармаш.

Він розповів, що декілька тижнів тому у в’язницях «ЛДНР» терористи запровадили так званий «карантин», під час якого скасовані всі побачення, заборонено передавати продукти, ліки, маски та воду.

«Доступу Міжнародного Червоного Хреста, як і раніше, немає, хоча Росія зобовʼязалася його надати в Парижі на Н-4 ще два роки тому», — нагадав Сергій Гармаш.

Читайте також: Міжнародні організації можуть зустрітися із затриманим росіянином Косяком, — МЗС

Схожі новини