Передплата 2024 «Добра кухня»

70% мостів Львівської області в незадовільному стані, - Бучко

Приблизно 70% транспортних мостів у Львівській області зведені у 50-80 роках і перебувають в незадовільному стані, потребують капітального ремонту

Аварійний міст у Великих Мостах
Аварійний міст у Великих Мостах

360 мостів — на грані аварійного стану, а також не відповідають нормам щодо вантажопідйомності.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«Ситуація з мостами складна по всій області, нема такого, що в одному районі вони кращі, а в іншому — гірші, — зазначає чиновник. — Головна причина плачевного стану — недотримання ремонтних термінів, і це тягнеться багато років. З 2018 по 2020 рік ми капітальному відремонтували 21 міст (на дорогах загального користування місцевого значення). У 2021 році заплановано ремонт 14 мостів. На п’ятьох мостах ще тривають ремонти».

Уточнила у Юрія Бучка суму бюджетних коштів, яку викроїли в скарбниці на ремонт транспортних мостів.

«Розробляємо проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт 34 мостів на суму 400 мільйонів гривень», — підсумував заступник голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, нещодавно на місці зруйнованого мосту на трасі Львів — Луцьк облаштували пішохідний перехід, тож мешканці ближніх сіл зможуть долати цю ділянку пішки і надалі користуватися міжміськими автобусами, які тимчасово змінять маршрути руху. Упродовж кількох днів відповідну секцію мосту розчищали, засипали ґрунтом та піском.

Фото з сайту Бізнес.район
Фото з сайту Бізнес.район

Читайте також: Літак застряг під мостом і заблокував шосе (відео)

Схожі новини