Передплата 2024 «Добра кухня»

Дві заяви про злочини оточення Зеленського – щодо «Pandora Papers» і фінансування тероризму через «Укрексімбанк»

  • 11.10.2021, 19:23
  • 541

Депутати з фракції «Європейська Солідарність» подали до Офісу Генерального прокурора дві заяви про злочини оточення президента Володимира Зеленського

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» сказав співголова фракції Артур Герасимов. Йдеться про матеріали розслідування «Pandora Papers» щодо ймовірного відмивання коштів, вкрадених у вкладників Приватбанку, через офшорні структури «Кварталу 95». А також про підозрілий кредит на 60 млн доларів, який державний «Укрексімбанк» видав підприємцю з тимчасово окупованої території України, що контролюється російськими бойовиками.

«Європейська Солідарність» подала до Офісу Генерального прокурора дві заяви про злочин. Перша з них стосується розслідування «Схем» — не щодо побиття журналістів, тут ми бачимо, справа рушила після того, як було показане відео. А ймовірного фінансування тероризму. Це коли чи то куми, чи то свати, чи то родичі Зеленського причетні напряму до фінансування тероризму. І ми подаємо цю заяву про злочин до Офісу Генерального прокурора", — зазначив Герасимов.

«Як ви думаєте, 60 млн доларів це, якщо не помиляюся, більш ніж 1,5 мільярда гривень. Цей Мецгер, він міг зробити це без Зеленського? Щось я сумніваюся», — зауважив народний депутат.

Артур Герасимов наголосив, що неадекватна, агресивна реакція очільника банку Мецгера, який є наближеною до президента Зеленського особою, на запитання журналіста про кредит людині з «ДНР», свідчить про страх викриття.

«Якби все було нормально, він би спокійно відповів, приніс папери, і все було б нормально. Він зірвався, і вся країна, весь світ бачив ці зйомки. З одного боку, б’ють журналістів. З іншого боку, — фінансування тероризму. Журналісти зробили свою справу, зробили розслідування. І ми звертаємось до правоохоронних органів, щоб вони теж дали свою оцінку цим речам», — заявив Герасимов.

«І друге — що стосується „Pandora Papers“, так само ми подаємо, як народні депутати, заяву про злочин до Офісу Генерального прокурора, де просимо з’ясувати і чітко дати Україні відповідь. Наскільки інформація журналістів про брудні гроші з ПриватБанку, вкрадені у кожного українця, відповідає дійсності? Бо у мене сумнівів майже немає. Але ми хочемо отримати відповідь правоохоронних органів. І оце дві речі, які „Європейська Солідарність“ сьогодні відіслала до Офісу Генерального прокурора», — зазначив Герасимов.

Читайте також: Телеканали замовчують офшорний скандал президента: розслідування журналістів

Схожі новини