Передплата 2024 ВЗ

Труханову призначили заставу розміром 30 млн гривень

  • 11.10.2021, 15:15
  • 518

ВАКС призначив Геннадію Труханову 30 млн гривень застави замість арешту

11 жовтня Вищий антикорупційний суд прийняв рішення у справі мера Одеси Геннадія Труханова: не арештовувати, а призначити заставу у вигляді 30 мільйонів гривень.

Труханова підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками, що завдало шкоди місцевому бюджету у майже 700 мільйонів гривень.

Як повідомляє Суспільне, суд призначив 30 213 300 гривень застави, на що Труханов заявив, що в нього «таких грошей немає».

«Будемо шукати гроші, але я сподіваюсь на апеляційне рішення, яке скасує це рішення суду», — зауважив він.

Прокурор у справі просив для політика запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або 120 мільйонів гривень застави. Запобіжний у вигляді тримання під вартою суд відхилив.

Окрім застави в розмірі 30 мільйонів, мер Одеси має здати паспорти. Політику заборонили зустрічі із фігурантами справи й відвідини обласної прокуратури.

За процедурою Труханов має внести заставу впродовж 5 днів: якщо він цього не зробить, на судовому засіданні, яке призначать згодом, визначать новий запобіжний захід.

Вищий антикорупційний суд 11 жовтня продовжив засідання з обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, яке розпочалося у п'ятницю. Поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, Труханов дав брифінг для журналістів, де заперечив усі підозри.

«Я так і не зрозумів: де моя провина, де я поставив підпис, під яким документом, що суперечить законодавству, чи законам України? Такого від прокурора я не почув», — зазначив Труханов.

За його словами, прокурор демонстрував рішення, що були ним підписані й завізовані всіма «відповідальними працівниками», які готували проєкт рішення. Він додав, що працівники вважали, що за цими рішеннями «збитків не було».

«Якщо до нас звернулись органи прокуратури, у яких співробітники не забезпечені житлом, яким жити ніде, вони що — не мають права? Це що — не люди? Так само до нас звертаються СБУ, інші держоргани, в тому числі новостворені ДБР, НАБУ. Тут прокурор відзначив, що у нас кошти є і ми звернулись і показали, що якщо будуватимемо, то будемо будувати за власний кошт. Я з ним згоден. А що робити тим, у кого немає цих коштів?», — розповів Труханов.

Водночас він підкреслює, що багато питань треба ставити «не міській владі, а держорганам, Верховній раді, Кабміну», які нібито «маючи всі можливості не приймали закони».

Читайте також: Медведчук отримав клопотання про тримання під вартою

Схожі новини