Передплата 2024 ВЗ

Меру Одеси підписали підозру

  • 06.10.2021, 16:45
  • 492

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру голові Одеської міськради Геннадію Труханову

Меру Одеси підписали підозру
Меру Одеси підписали підозру

Як передають ЗМІ, Венедіктова підписала п'ять підозр у межах розслідування НАБУ.

«Підозрюваними стали мер міста, кілька міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчало слідство, щоб не помилитися і нічого не пропустити. Усі ці люди були причетні до злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану — кримінально карані діяння», — заявила у Facebook.

Міський бюджет через ці махінації, як повідомила генпрокурорка, втратив понад 533 млн грн.

Венедіктова заявила про «ієрархічну модель, де у кожного своя роль, своя функція, до дрібниць зрозумілі компетенції, а на троні — ватажок, який вміло смикає за потрібні ниточки в потрібний час».

«Ми вправі робити такі твердження, проаналізувавши колосальний масив даних, отриманих під час слідчих дій: телефонні перемовини, дані з комп'ютерів, інформація, законно отримана з електронних поштових скриньок і багато чого іншого. Вірю, що прокурори будуть у змозі представити свою позицію в суді професійно і компетентно», — пообіцяла.

Портал «Слово і діло» повідомив, що НАБУ і САП оголосили про підозру Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, бізнесмену Володимиру Галантернику.

Зі слів співрозмовників в антикорупційних органах, про підозру повідомили 17 особам.

Злочинна організація може бути причетна до купівлі за свідомо завищеною ціною колишнього аеродрому «Застава» і будівлі збанкрутілого заводу «Краян», спроби захоплення військового аеродрому «Шкільний», відведення з власності міста земельної ділянки та видачі дозвільних документів на будівництво об'єкту «Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу», замість якого побудували житловий комплект Greenwood.

Читайте також: Активісти порівняли зарплати мерів: результат здивував

Схожі новини