Передплата 2024 ВЗ

В Офісі президента відреагували на журналістське офшорне розслідування

  • 04.10.2021, 14:15
  • 665

Радник керівника ОПУ заявив, що офшорні схеми бізнесу для того часу були захистом

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі «Українській правді» запевнив, що офшорні схеми — це особливість захисту бізнесу того часу.

«На мій погляд, необхідно об'єктивно оцінювати будь-яку інформацію. В „офшорному“ матеріалі, уточню, мова йде про бізнес-події 2012 року і раніше. Про бізнес, який до речі, абсолютно ніколи не був пов'язаний з державними фінансами або державними адміністративними можливостями. Вельми показово, що журналісти не „накопали“ взагалі нічого за період після інавгурації в 2019 році. Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства», — наголосив Подоляк.

На думку Михайла Подоляка, оприлюднене журналістське розслідування містить «масу припущень і конспірологічних прив'язок».

За його словами, усе, про що йдеться в розслідуванні, було озвучено під час передвиборної кампанії 2019 року опонентом Зеленського Петром Порошенком.

«Реанімувати зараз цю інформацію про частини бізнес-практик 2000-х або першої половини 2010-х років вважаємо дивним. Якщо згадати тодішній формат держави, то при владі були такі люди, як Янукович, в 2012 році міністром економіки у Януковича працював Порошенко. Логічно, що для всіх бізнесів у країні в той час актуальним завданням було — юридично захистити свої компанії і свої кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників», — зазначив радник керівника ОПУ.

Подоляк стверджує, що після того часу в залежності від реформування держави бізнес позбавляється від старих засобів захисту як від надлишкових, а всі бізнес-практики «Студії Квартал 95», мовляв, були і залишаються прозорими і «білими».

За словами Подоляка, спроби пристебнути історію «Кварталу» до історії «Приватбанку» також не засновані на фактах і є чистою конспірологією.

Він вказує на те, що звинувачення осіб, пов'язаних з «Приватбанком» в махінаціях, датуються часом від 2008 року, але «реальний процесуальний результат розслідувань був досягнутий тільки після зміни влади в 2019 році і завдяки політичному лідерству Володимира Зеленського».

Читайте також: 40 млн $, отриманих від Коломойського через офшори

Схожі новини