Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кулеба: Україна прагне обговорити «Північний потік-2» у «нормандському форматі»

  • 04.10.2021, 11:15
  • 333

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна виступає за обговорення «Північного потоку — 2» на рівні «нормандського формату»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про таке прагнення глава МЗС розповів у інтерев’ю Інтерфакс-Україна.

«Зараз переговори в „нормандському форматі“ ведуться винятково на рівні радників лідерів. Після візитів Ангели Меркель в Москву і Київ відбулися два раунди консультацій, дві відеоконференції. Тема газу на них не обговорювалася, але вона безпосередньо тисне ззовні на учасників переговорів. Україна вважає, що „Північний потік — 2“ і воєнна безпека України, ситуація на сході України — це безпосередньо повʼязані питання, тому ми виступаємо за їхнє об'єднання», — зазначив міністр.

За словами Кулеби, наразі у «нормандському форматі» на рівні радників намагаються організувати саміт, який Меркель готова проводити ще в статусі канцлера Німеччини.

Кулеба також розповів, що в Нью-Йорку під час Генасамблеї ООН глави МЗС Німеччини Хайко Маас і Франції Жан-Ів Ле Дріан хотіли провести зустріч міністрів закордонних справ «нормандського формату», але глава МЗС Росії Сергій Лавров «не знайшов часу і можливості».

Читайте також: Кулеба відреагував на заяву Угорщини про можливе блокування вступу України в НАТО

Схожі новини