Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Священник витратив церковні гроші на наркотики для гей-вечірок

  • 27.09.2021, 18:45
  • 705

Італієць Франческо Спаньєзі свою провину визнав і попросив у парафіян вибачення

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

40-річного отця Франческо Спаньєзі затримали за підозрою у розкраданні церковного майна. Поліція вважає, що він витратив 117 тис. доларів з церковної казни для придбання наркотиків для місцевих гей-вечірок.

Про це повідомляє Insider.

Кілька місяців тому бухгалтер парафії, в якій служив Спаньєзі, виявив, що той без попередження зняв велику суму з банківського рахунку. У відповідь місцевий єпископ заборонив отцю користуватися церковними грошима. Після цього Спаньєзі почав збирати пожертви у парафіян — нібито для допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Поліція ж почала розслідування проти отця, коли виявила, що його співмешканець завіз із Нідерландів гамма-оксимасляну кислоту — наркотик, який злочинці часто використовують для зґвалтувань.

Розслідування з’ясувало, що священник і його співмешканець були зареєстровані на сайтах знайомств, через які запрошували учасників на гей-вечірки, а кошти, які священнослужитель зняв з рахунку церкви, він витратив на наркотики для цих вечірок. Обох чоловіків арештували, але поки звинувачень їм не висунули.

Італійське видання La Nazione пише, що Спаньєзі був шанованим серед вірян. Тепер парафія подала два позови, щоб відсудити втрачені гроші.

В інтерв’ю Corriere della Sera Спаньєзі свою провину визнав, але заявив, що крав гроші парафії через кокаїнову залежність, в яку втрапив. Він попросив у парафіян вибачення і заявив, що поверне всі кошти і для цього продасть усе, що має, включно з будинком. Також, за словами Спаньєзі, на одній із гей-вечірок він інфікувався ВІЛ, але вживає ліки, щоб не передати вірус іншим.

Читайте також: Священник із Львівщини торгував зброєю через Інтернет

Схожі новини