Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Студентки Львівського медичного університету врятували у трамваї життя чоловіку

Студентки шостого курсу медичного факультету №2 Львівського національного медичного університету Христина Библик та Єлизавета Шепель врятували життя 68-річного пасажира трамваю №2, в якого раптово зупинилося серце

Подія трапилася кілька днів тому, у трамваї № 2 чоловіку стало погано, він почав втрачати свідомість. Дівчата зробили штучний масаж серця. Потім хворого доставили у реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан вдалося стабілізувати.

Як розповіла «ВЗ» Єлизавета Шепель, їхала з подругою студенткою у справах і раптом побачила картину, коли людина може померти… Каже, що не розгубилася, бо мала досвід реанімаційних дій, стажувалася в лікарнях Львова.

«Ми швиденько підбігли, ніхто не панікував і поклали мужчину на підлогу, — каже студентка. — За порадою викладачів возила із собою маску-клапан для штучного дихання. І саме це допомогло врятувати життя чоловіку. Ми провели процедуру штучного дихання, а також закритий масаж серця. Усе тривало десять хвилин, встигли до приїзду швидкої».

Христина Библик та Єлизавета Шепель
Христина Библик та Єлизавета Шепель

Як зазначив завідувач анестезіолого-реанімаційного відділення № 1 Олег Півень, врятувати життя пацієнтові вдалося передусім завдяки професійним діям студентів, що надавали невідкладну допомогу.

У чоловіка була серцева недостатність. Торік він переніс інфаркт. Христина Библик та Єлизавета Шепель в один голос кажуть, що не вважають себе героями, просто опинилися у потрібному місці й потрібний час і раді, що завдяки їхнім старанням вдалося врятувати життя чоловіка.

У п’ятницю, 24 вересня, Христина Библик та Єлизавета Шепель отримали подяки від міського голови Львова Андрія Садового — за порятунок чоловіка у трамваї. Садовий вручив дівчатам подяки «За сумлінну працю, ініціативність і жертовність, мужні, рішучі та професійні дії в охороні і порятунку людського життя».

Читайте також: П’ять врятованих життів і шанс на відновлення зору

Схожі новини