Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перші кандидати на крісло Кернеса

До Харківської міської територіальної виборчої комісії надійшли перші дві заявки на балотування у міські голови

Ця посада вакантна від 17 грудня, коли у німецькій лікарні «Шаріте» помер колишній мер Харкова Геннадій Кернес. Відтоді обов’язки керівника міста виконує секретар ради Ігор Терехов. Вибори нового голови Харкова Верховна Рада призначила на 31 жовтня.

Першими кандидатами у мери Харків­ська ТВК зареєструвала близького това­риша Кернеса — скандально відомого екс-«регіонала» Михайла Добкіна (із 2006-го по 2010 рік він уже був мером цього міста, у часи Януковича очолював обласну держад­міністрацію), а також керівника обласної організації «Національного корпусу» Кос­тянтина Немічева. Обидва не захотіли іти на вибори від партій, зареєструвалися як самовисуванці. Немічев позиціонує себе як «єдиний кандидат від проукраїнських сил». Однак деякі демократичні партії, зокрема «Європейська Солідарність» не підтриму­ють цього висуванця, готуються запропо­нувати харків’янам свою кандидатуру.

Аналітики не сумніваються, що у вибор­чу боротьбу включиться Ігор Терехов. При­пускають, що заявку на вибори подасть і колишня голова Харківської ОДА, а нині по­зафракційна нардепка Юлія Світлична.

Читайте також: Порошенко закликав підтримати на виборах до парламенту Романа Сущенка

Схожі новини