Передплата 2024 «Добра кухня»

Країни світу повідомляють про невизнання російських виборів у Криму

  • 21.09.2021, 10:35
  • 419

США та Велика Британія вже повідомили про те, що не визнали російські вибори в окупованому Криму

«Ми не визнаємо проведення виборів до Державної думи Росії на суверенній українській території і підтверджуємо нашу непохитну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України», — йдеться у заяві Державного департаменту США, пише Суспільне.

У відомстві також зазначили, що вибори відбувалися в умовах, які не сприяють вільному та справедливому волевиявленню, а ухвалення низки законів серйозно обмежило політичний плюралізм і не дало змоги російському народу реалізувати свої громадянські й політичні права. Окрім того, обмеження з боку уряду РФ і маргіналізація незалежних політичних фігур не дали змоги спостерігати за виборами представникам Бюро з демократичних інститутів та прав людини Організації з безпеки і співробітництва у Європі.

Вибори на окупованому півострові засудило й зовнішньополітичне відомство Великої Британії.

«Ми засуджуємо проведення цих виборів на суверенній території України та повторюємо, що анексія Криму Росією у березні 2014 року була незаконною й нелегітимною та залишається такою досі», — йдеться в заяві МЗС країни.

Лондон назвав останні вибори в РФ «вибори є «серйозним кроком назад для демократичних свобод у Росії».

«Заходи, вжиті російською владою з метою маргіналізації громадянського суспільства, придушення незалежних медіа та усунення опозиційних кандидатів від участі у виборах, підривають політичний плюралізм і суперечать міжнародним зобов’язанням, які Росія взяла на себе», — наголосили у британському відомстві.

Читайте також: Стало відомо, що вирішили в СБУ щодо виборів до Держдуми Р Ф в Криму

Схожі новини