Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, що вирішили в СБУ щодо виборів до Держдуми РФ в Криму

  • 21.09.2021, 08:35
  • 422

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом виборів

Про це 20 вересня повідомила пресслужба СБУ.

«Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних виборів у Держдуму Р Ф, які днями відбулися на території тимчасово окупованого Криму. Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: як з числа офіційних представників РФ, так і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали державі-агресору», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що провадження відкрили за ознаками державної зради, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Також СБУ надала РНБО матеріали для введення санкцій щодо організаторів і учасників виборів до органів влади РФ на території тимчасово окупованого Криму.

«Мова йде про 33-х кандидатів у депутати Держдуми Р Ф і 54-х членів територіальних виборчих комісій. І минулої п’ятниці (17 вересня — ред.), за ініціативи СБУ, РНБО прийняла відповідне рішення», — вказали у СБУ.

За словами глави СБУ Івана Баканова, упродовж усього виборчого процесу Служба безпеки збирала матеріали стосовно осіб, які організовують та беруть участь у цих перегонах: «Адже вони не просто легітимізують окупаційну владу, а несуть загрозу суверенітету та незалежності України і є співучасниками злочину міжнародного масштабу».

У СБУ нагадали, що з 2014 року Росія провела низку виборів у регіоні.

Включаючи:

  • голосування за кандидатів до законодавчих органів Криму та міста Севастополь;
  • муніципальні вибори, для формування незаконних органів влади на тимчасово окупованій території України;
  • вибори депутатів Державної думи РФ;
  • вибори президента РФ.

Читайте також: Двох львівських підприємців затримали за схему експорту лісу

Схожі новини