Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабінет міністрів уклав дві угоди з МБРР

  • 13.09.2021, 17:35
  • 471

Угоди уклали на понад 400 млн доларів

Про це 13 вересня у Telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали дві угоди на загальну суму 411 мільйонів доларів. 200 млн доларів будуть спрямовані на розвиток вищої освіти в Україні. 211 млн доларів на підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, угоди підписано під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з віцепрезиденткою Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

«Вдячний за велику кількість проєктів, які ми вже успішно реалізуємо спільно в Україні. Наша держава потребує довгострокових програм співпраці та інвестицій. На сьогодні пом’якшення впливу коронавірусу на економіку залишається найважливішим завданням Уряду», — підкреслив Шмигаль.

Угоди стосуються:

  • Договір гарантії (Україна — Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що діє від імені Фонду чистих технологій.
  • Угода про позику (Проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

«Радий, що сьогодні в нас є нагода підписати дві угоди. Критично важливі проєкти. Вдячний нашим міністерствам, які спільно зі Світовим банком провели роботу й підготовку цих проєктів, та дякую керівникам підприємствам, які провели роботу, щоб підписання цих документів стало можливим», — відзначив прем’єр-міністр.

У Світовому банку зазначили, що організація є надійним партнером України та готова до довгострокової співпраці.

Читайте також: Президент підписав указ про соцгарантії для ветеранів та сімей загиблих захисників України

Схожі новини