Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Генштабі ЗСУ розповіли про кількість російських військових на Донбасі

  • 11.09.2021, 17:30
  • 716

Наразі Росія організовує бойову підготовку біля кордонів з Україною

Фото Слово і Діло
Фото Слово і Діло

Загальна чисельність російського угруповання на території самопроголошених «Д/ЛНР» становить 37 тисяч людей.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він заявив, що Росія організувала бойову підготовку біля кордонів з Україною.

За його словами, російські військові залишаються поблизу держкордону України та тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Він зазначив, що бойова підготовка біля кордонів України спрямована на «руйнування системи міжнародної та європейської безпеки».

За словами Залужного, поблизу держкордону та тимчасово окупованих територій України розгорнуто 46 батальйонних тактичних груп, 12 тактичних груп, дві ракетні бригади, 4 загони спеціального призначення, а також група катерів і група вертольотів.

Окрім того, Залужний згадав про спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021», що триватимуть із 9 до 15 вересня. Навчання відбуватимуться на 13 військових полігонах, із них 4 — на території Білорусі, 9 — на території РФ.

Головнокомандувач навів дані, що у навчаннях на території РФ візьмуть участь 7,5 тисячі людей, 650 одиниць бойової техніки, близько 140 артилерійських систем, 20 бойових літаків і 30 вертольотів. До військових Росії також мають долучитися солдати з Білорусі, Вірменії, Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Сербії, Монголії, Індії, Пакистану та Шрі-Ланки.

Натомість на території Білорусі, за словами Залужного, у навчаннях візьмуть участь 6,3 тисячі людей, 650 одиниць техніки, 109 артилерійських систем, близько 37 бойових літаків і вертольотів. Також запланована висадка тактичного десанту.

Читайте також: У зоні ООС загострюється ситуація: є втрати

Схожі новини