Передплата 2024 «Добра кухня»

РФ здійснює масову незаконну видачу паспортів жителям ОРДЛО

  • 09.09.2021, 15:15
  • 565

Паспорти видають напередодні виборів до Держдуми РФ

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За інформацією СБУ, окупанти розраховують залучити до виборів якомога більше мешканців тимчасово окупованих територій. Тому з червня 2021 року, за прямими вказівками з РФ, примусове отримання російського громадянства йде прискореними темпами.

«Цей процес так звана влада самопроголошених республік організувала, щоб забезпечити участь українців у вересневих виборах до російської Госдуми. Організатори діють з порушеннями норм міжнародного законодавства та позбавляють „нових“ громадян соціальних гарантій», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в таких паспортах проставляють коди неіснуючого підрозділу Міграційної служби Ростовської області. Прописка в такому документі також не вказується. Тож видані документи не дають права на соціальні та пенсійні виплати від країни-агресора і не роблять їхніх власників повноцінними громадянами РФ.

Правоохоронці України встановили, що організатори планують забезпечити високу явку двома механізмами:

  • за сприяння пропутінської партії «Единая Россия», організують виїзд мешканців ОРДЛО для голосування у прикордонні міста Ростовської області РФ;
  • забезпечать можливість незаконного «електронного голосування», у тому числі на території «Л/ДНР».

Співробітники СБУ продовжують фіксувати незаконні дії окупаційної влади в ОРДЛО з видачі паспортів під час підготовки до виборів в Госдуму Р Ф.

Незаконні дії проросійських функціонерів документуються в рамках відкритих кримінальних проваджень. Отримані матеріали будуть передані до відповідних міжнародних інстанцій.

Читайте також: У Львові відбуваються антитерористичні навчання СБУ

Схожі новини