Передплата 2024 ВЗ

Як заблокувати стеження у Facebook

  • 04.09.2021, 16:50
  • 3 309

Facebook оновив свої настройки конфіденційності, щоб спростити їх використання. І тепер заблокувати відстеження користувальницьких дій застосунком стало ще простіше

Про це пишуть ЗМІ.

Змінені настройки конфіденційності застосовуються до застосунків Facebook для iOS і Android. Після оновлення настройки тепер згруповані в шість широких категорій: обліковий запис, вподобання, аудиторія і видимість, дозволи, ваша інформація, а також стандарти спільноти і правова політика.

Одне з кращих оновлень — це ярлик для перевірки конфіденційності вашого профілю Facebook, що дозволяє швидко перевірити, як використовуються ваші дані.

Разом з тим, оновлення інструменту «Передача вашої інформації» Facebook відмінно підходить для тих, хто подумує про обмеження відстеження для соціальної мережі.

Як заблокувати відстеження Facebook

Всім відомо, наскільки багато Facebook вимагає даних, і якщо ви все ще хочете його використовувати, вам потрібно переконатися, що він максимально безпечний і приватний.

Перше, що ви можете зробити для своєї безпеки, — це переконатися, що у вас є надійний пароль, що захищає ваш обліковий запис Facebook, він повинен бути створений за допомогою диспетчера паролів. Потім вам слід налаштувати двохфакторну аутентифікацію, бажано з використанням ключа безпеки, такого як YubiKey.

Тепер про конфіденційність. У Facebook є налаштування, які дозволяють гарантувати, що ваш обліковий запис буде видний тільки друзям або навіть певним друзям. Але найбільш важливі параметри конфіденційності в Facebook пов’язані з рекламою і з тим, як відслідковуються ваші дані. В iOS 14.5 від Apple з’явилася функція під назвою «Прозорість відстеження застосунків», яка дозволяє обмежити відстеження в Facebook, але не допомагає при використанні іншого пристрою, наприклад ноутбука.

Визнано, що Facebook занадто багато відстежує. І вся бізнес-модель соціальної мережі заснована на рекламі, що змушує Facebook збирати великі обсяги даних.

Якщо ви дбаєте про конфіденційність, ви можете відключити свою активність поза Facebook в налаштуваннях вашої інформації Facebook. Це стосується інформації, якою компанії і організації діляться з Facebook про ваші взаємодії з ними, наприклад про відвідування їх застосунків або вебсайтів.

Читайте також: Facebook впроваджує наскрізне шифрування: що це означає

Схожі новини