Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Унаслідок вибухів у Кабулі загинула сотня людей. Деталі теракту

  • 27.08.2021, 08:35
  • 671

В аеропорту Кабула загинули понад 100 людей

Голова Центрального командування США генерал Френк Маккензі виступив із брифінгом, на якому розповів деталі атаки терористів біля воріт міжнародного аеропорту Кабулу.

Про це повідомляє Бабель.

За словами генерала, групу людей і військових біля воріт аеропорту атакували двоє терористів-смертників, після чого інші бойовики відкрили вогонь. США перевіряють, хто саме стоїть за атакою і мають намір «покарати винних». Відповідальність на себе вже взяла «Ісламська держава», яка воює і проти «Талібану».

Маккензі зазначив, що американські сили мають тісний контакт з талібами у питанні подальшого контролю периметра аеропорту, оскільки очікують нових нападів. Імовірність атак вкрай велика і майже неминуча. При цьому він додав, що таліби вже запобігли кільком атакам. «Талібан» буде контролювати безпеку за межами воріт.

Розвідка очікує нападів терористів-смертників на автомобілях або ракетних атак. Також є факти того, що бойовики стріляють по літаках, що злітають, але загрози поки немає — американські військові вважають, що у терористів немає переносних зенітно-ракетних комплексів.

Пентагон поки не вважає, що для забезпечення безпеки аеропорту потрібні додаткові війська — вистачає і тієї тисячі бійців, яка вже тримає контроль. Їм допомагають дрони та інші повітряні системи для відстеження ситуації навколо.

Генерал заявив, що в Афганістані зараз залишаються близько 1 тисячі американців, яким необхідна евакуація. У самому аеропорту рейси очікують 5 тисяч осіб. На сьогоднішній день з країни вивезено 104 тисячі мирних жителів, в тому числі 66 тисяч силами американців і 37 тисяч союзниками по НАТО.

Читайте також: Біля аеропорту в Кабулі сталося два вибухи

Схожі новини