Передплата 2024 «Добрий господар»

Ґран-прі Одеського кінофестивалю виборола картина української режисерки

  • 22.08.2021, 16:45
  • 563

За результатами глядацького голосування головний приз Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) – ґран-прі – отримав фільм Катерини Горностай “Стоп-Земля”

Про це повідомляється на сайті ОМКФ.

Фільм також отримав нагороду «Найкращий фільм» у Національному конкурсі, а всьому акторському складу присудили звання «Найкращого акторського ансамблю».

Цьогоріч фільм отримав «Кришталевого ведмедя» Берлінського кінофестивалю. У ролях зіграли: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко та Олександр Іванов.

Фільм розповідає про 16-річну Машу, ученицю 11-го класу київської школи. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу, йдеться в описі до фільму.

З нагоди 30-річчя незалежності України у конкурсних програмах повного та короткого метру були представлені лише українські фільми — у програмі повного метру шість фільмів, короткого метру — вісім фільмів.

Найкращим українським повнометражним фільмом стала стрічка Тараса Дроня «Із зав’язаними очима», а найкращою українською короткометражною стрічкою — «Папині кросівки» Ольги Журби.

ХІІ Одеський міжнародний кінофестиваль тривав з 14 до 21 серпня.

Читайте також: Фільм про Бабин Яр отримав спеціальну нагороду на Каннському кінофестивалі