Передплата 2024 ВЗ

Митрополит Епіфаній подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку за зусилля у здобутті Томосу (відео)

  • 22.08.2021, 16:10
  • 648

Блаженніший Митрополит Епіфаній під час промови у Святій Софії після спільної з Вселенським Патріархом Варфоломієм Божественної Літургії Епіфаній наголосив, що нинішній візит Вселенського Патріарха увійде в історію як перший візит до незалежної автокефальної церкви України

Він подякував Вселенському Патріарху за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України, а його екзархам — за підготовку Об’єднавчого Собору.

«Дякую Петру Олексійовичу Порошенку, який також брав безпосередню участь у підготовці ціє історичної події. Адже завдяки підтримці влади, держави, народу, Верховної Ради ми сподобились справді великого блага — отримання Томосу про автокефалію», — сказав Блаженніший Епіфаній. Ці слова віряни зустріли оплесками.

Вселенський Патріарх Варфоломій також привітав п’ятого Президента України.

Фото ЄС
Фото ЄС

«Тисячі і тисячі людей сьогодні прийшли для того, щоб відзначити візит його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія до нас в Україну. Це третій візит його Всесвятості, але перший візит після того, як була створена об’єднана, соборна Православна церква України після Об’єднавчого собору, який відбувся тут, на цьому святому місті у святій Софії 15 грудня 2018 року. І вже через декілька тижнів, 6 січня в Константинополі Українська Православна Церква отримала Томас про автокефалію», — нагадав Петро Порошенко.

«Серце радіє, тому що це не просто величезний внесок в державотворення країни, це підкреслює наш цивілізаційний вибір. І сьогодні під час нашого молитовного спілкування його Всесвятість це підтвердив. Підтвердив абсолютну законність рішення і звернувся до всіх православних України із закликом про об’єднання», — зазначив Петро Порошенко.

«Наша Церква об’єднує людей. Абсолютна більшість, дві третини українців є прихильниками нашої Церкви», — наголошує п’ятий Президент.

«Щоб Господь вразумив тих, хто поки що шукає інші шляхи, молячись іноземній державі, а іноді й державі-агресору. Щоб Господь послав нашій боголюбимій країні мир, злагоду, любов і процвітання. Ми про це разом з тисячами українців сьогодні молилися», — говорить Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Епіфанію, парафіянам, вірним ПЦУ.

«Дуже велика подяка нашим капеланам, які на фронті забезпечують суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Ми молилися сьогодні і за наших воїнів, які в ці непрості часи несуть службу. Я думаю, Господь зараз з Україною, і наші перемоги ще попереду, бо Господь чує наші молитви», — переконаний Петро Порошенко.

Читайте також: Віряни з усієї України у Святій Софії привітали Порошенка і подякували за Томос (відео)

Схожі новини