Передплата 2024 «Добрий господар»

Світоліна вперше пробилася до півфіналу Олімпіади

  • 28.07.2021, 09:10
  • 587

Українська тенісистка Еліна Світоліна встановила національне олімпійське досягнення - вийшла до півфіналу Токіо-2020 в одиночному розряді

Про це повідомляє Федерація тенісу України.

У двох сетах Світоліна обіграла італійку Камілу Джорджи — 6:4; 6:4.

«Начебто легкий, якщо дивитися на підсумковий рахунок, матч, насправді виявився не таким вже й простим. У першому сеті Еліна вела — 5:1, але Каміла майже відновила статус-кво, взяла три гейми поспіль — 4:5, однак в останній момент наша співвітчизниця забрала партію — 6:4.

Схожим чином розвивалися події й у другому: Світоліна вийшла вперед — 4:1, Джорджи скоротила відставання — 3:4, проте остаточна перемога була за Еліною — 6:4″, — йдеться у повідомленні ФТУ.

Читайте також: Новий рекорд! Плавець Романчук прорвався до фіналу Олімпіади

До речі, дебютний вихід 26-річної уродженки Одеси до півфіналу особистого олімпійського турніру став найкращим результатом України за всю історію проведення Ігор. До цього жоден тенісист чи тенісистка з України на Олімпіадах не доходили до ½ фіналу в одиночному розряді.

Таким чином, Світоліна оновила власний рекорд. На Олімпійських іграх 2016 року в Ріо вона дійшла до чвертьфіналу, де вилетіла через чешку Петру Квітову.

Напередодні повідомлялося, що Еліна Світоліна пробилася до чвертьфіналу Олімпійських ігор у Токіо.

Схожі новини