Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На двох одеських пляжах вода не відповідає санітарним нормам

  • 27.07.2021, 19:15
  • 535

Через зливові дощі, що випали минулого тижня в Одесі, та скиди поверхневих вод у прибережну зону Чорного моря фахівці рекомендують утриматися від купання на двох міських пляжах внаслідок невідповідності якості морської води гігієнічним вимогам

Про це повідомляє пресслужба Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

«Фахівці відібрали 93 проби морської води на санітарно-мікробіологічні та 9 проб на санітарно-хімічні показники. 2 проби морської води за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідали гігієнічним вимогам, а саме: у прибережній зоні пляжів 10 ст. Великого Фонтану та «Лузанівка», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині загинули майже два мільйони «сонечок»

Нагадаємо, 23 липня фахівці Держпродспоживслужби рекомендували одеським відпочивальникам тимчасово утриматись від купання через потрапляння у прибережні води Чорного моря поверхневих вод із вулиць міста.

Фахівці перевіряють якість морської води за санітарно-мікробіологічними показниками у 22-х визначених контрольних точках Одеси та області, зокрема біля міських пляжів «Лузанівка», «Ланжерон», «Відрада», «Дельфін», «Аркадія», «Чайка», «Курортний», «Золотий берег» та інших.

Схожі новини