Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Керівників АРМА спіймали на розкраданні коштів

  • 27.07.2021, 15:30
  • 555

Служба безпеки України (СБУ) викрила керівництво Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) у змові і незаконному заволодінні арештованих 395 тис. доларів

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ викрила керівництво АРМА у розкраданні арештованих коштів у сумі 395 тис. доларів, на які суд наклав арешт та передав в управління Агентства.

Правоохоронці встановили, що, замість зберігання в АРМА, ці кошти незаконно перевели на банківський рахунок підставної особи. За інформацією СБУ, це відбулося у злочинній змові керівництва відомства та приватних адвокатів.

Зазначається, що кошти вивели на підставі завчасно підробленого рішення Печерського суду Києва.

Читайте також: На заступника голови АРМА вчинили замах, він у лікарні

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та фактичного проживання посадовців АРМА. Було вилучено речові докази, що підтверджують факт протиправного заволодіння коштами. Також було розкрито банківську таємницю щодо руху вказаних коштів, проведено аналіз телефонних з'єднань посадовців Агентства та інших причетних осіб. У результаті спецслужбовці підтвердили факти контактів та особистих зустрічей у періоди часу, які мають значення для кримінального провадження.

За інформацією пресслужби, шістьом особам повідомили про підозру у вчиненні злочину у складі організованої злочинної групи.

Схожі новини