Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Костевич стала чотириразовою медалісткою Олімпійських ігор

  • 27.07.2021, 09:30
  • 696

Українська збірна завоювала третю медаль на Олімпійських іграх у Токіо. Скарбничка нашої збірної поповнилася бронзовою нагородою

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Олена Костевич з Олегом Омельчуком виборола у Японії бронзу у стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 м. у міксті. Таким чином, українка виграла свою четверту олімпійську медаль в кар'єрі.

Своїми емоціями після успішного виступу Костевич поділилася з пресслужбою НОК України.

«Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день — удача змінювала невдачу і навпаки. Олег — великий молодець, і ця нагорода для нас дуже цінна. Як золото.

Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави й щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни", — сказала українська спортсменка.

Костевич здобула золото в стрільбі з пістолета на 10 м. у Афінах у 2004 році та виграла дві бронзи у Лондоні у 2012 році — у стрільбі з 10 м. та 25 м.

Олена Костевич повторила досягнення фехтувальниці Ольги Харлан та веслувальниці Інни Осипенко-Радомської, в яких також по чотири олімпійські медалі. Наша шаблістка має золото, срібло та дві бронзи. Байдарочниця принесла Україні золото, два срібла та бронзу. Ще одну бронзу на Іграх-2016 вона виграла за збірну Азербайджану.

Читайте також: Львів'янин посів четверте місце у змаганнях із кульової стрільби

Рекордсменкою збірної України залишається Яна Клочкова, яка здобула у плаванні чотири золоті та одну срібну нагороду.

27 липня Олена Костевич та Олег Омельчук принесли Україні бронзову нагороду в стрільбі з пістолета з дистанції 10 м. на Олімпійських іграх у Токіо.

Схожі новини